OnLine ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 108 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άρτας σε Μαθητικούς Διαγωνισμούς εξοικονόμησης ενέργειας

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Άρτας στα πλαίσια της προσπάθειας για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών, συμμετέχει σε δύο μαθητικούς διαγωνισμούς εξοικονόμησης ενέργειας. Στο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» και στον Πανευρωπαϊκό Μαθητικό Διαγωνισμό «U4ENERGY».

Συμμετοχή 1ου ΕΠΑ.Λ. Άρτας σε Μαθητικούς Διαγωνισμούς εξοικονόμησης ενέργειας

 

Το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου (http://www.aeiforosxoleio.gr) είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το συνολικό τους «πρασίνισμα», ή καλύτερα, για τον προσανατολισμό όλης της σχολικής κοινότητας προς την αειφορία, που προωθεί  και υποστηρίζει το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

 

Κύριος στόχος είναι η ενσωμάτωση της ιδέας της αειφορίας σε κάθε πλευρά της ζωής. Το Αειφόρο Σχολείο είναι το μέλλον του σχολείου συνολικά. Είναι ένα αυτάρκες, αυτοκατευθυνόμενο, βαθιά φιλοπεριβαλλοντικό σχολείο το οποίο  μπορεί να προσφέρει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, μείωση της κατανάλωσης χαρτιού, μείωση της κατανάλωσης νερού και κατ? επέκταση εξοικονόμηση πόρων και χρημάτων, βελτίωση της λειτουργίας του σχολείου ως οργανισμού μάθησης, βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης μέσω της υιοθέτησης μαθητοκεντρικών διδακτικών μεθόδων και προσεγγίσεων, ενδυνάμωση των σχέσεων του σχολείου με την τοπική κοινωνία και τους θεσμοθετημένους φορείς της κοινωνίας, βελτίωση της λειτουργικότητας των σχολικών κτιρίων μέσω της υιοθέτησης φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και ως εκ τούτου σημαντικότατη βελτίωση της εικόνας και της αυτοεικόνας του και τέλος την «παραγωγή» ευαισθητοποιημένων, ενημερωμένων, δραστήριων, πληροφορημένων, υπεύθυνων και ενεργών μαθητών-πολιτών.

 

Σχετικά με τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό για την ενεργειακή αποδοτικότητα με την ονομασία «U4energy» (http://www.u4energy.eu), αυτός διενεργείται από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο ? το δίκτυο των Υπουργείων Παιδείας 30 χωρών - εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (EACI) και αφορά στις παρακάτω 3 κατηγορίες:

 

  • βέλτιστα μέτρα υπέρ της ενεργειακής αποδοτικότητας μέσω παιδαγωγικών δραστηριοτήτων για την εξοικονόμηση ενέργειας στο σχολείο (εξοικονόμηση από ηλεκτροδότηση και θέρμανση/ψύξη), προκειμένου η σχολική κοινότητα να κατανοήσει καλύτερα τη χρήση ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών.
  • βέλτιστες διδακτικές δράσεις για την αποδοτική χρήση ενέργειας μέσω ανάπτυξης εκπαιδευτικών μεθοδολογιών για τη διδασκαλία της ενεργειακής αποδοτικότητας, διεγείροντας το ενδιαφέρον των μαθητών και αφυπνίζοντάς τους αναφορικά με την ανάγκη περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας.
  • βέλτιστες ιδέες και δράσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων και δημιουργικών εκστρατειών για την προώθηση της ενεργειακής αποδοτικότητας στο σχολείο αλλά και στην τοπική κοινωνία.

 

 Η σχολική μας κοινότητα πρόκειται να αναπτύξει τις αναγκαίες δράσεις για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων στα πλαίσια της συμμετοχής μας στους  μαθητικούς διαγωνισμούς, ευελπιστώντας σε μια υψηλή διάκριση.

 

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το σχετικό Δελτίο Τύπου.



?>
 

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

maketa 15 2 2024

1o ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 

 

 

 

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ

<< < Φεβρουάριος 2012 > >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29